Nákupní chování ve vybraném segmentu - Suchardová, Anna (2022)
Diplomová práce zaměřená na nákupní chování v segmentu dětských jednorázových plen si dává za cíl analyzovat a odhalit preference nákupního chování lidí využívající jednorázové pleny pro své ratolesti v České republice. V teoretické části se práce zaměřuje na spotřební a nákupní chování, v rámci kterého byl ze dvou pohledů popsán kupní rozhodovací proces a faktory, které ovlivňují rozhodování. Na konci této části jsou popsána teoretická východiska marketingového výzkumu se zaměřením na dotazníkové šetření a polostrukturované rozhovory. Následuje metodická část, která vykresluje, jak byl prováděn průzkum realizovaný v této práci. V praktické části je velký prostor věnován analýze českého a světového trhu v oblasti dětských plen a vybraným značkám, které v tuzemsku působí. Dále je provedena analýza dotazníkového šetření, které je obohaceno o polostrukturované rozhovory. Na závěr jsou navržena doporučení pro výrobce plen.