Řešení úpadku firmy, zásady insolvenčního řízení, věřitelé a uplatňování pohledávek - Šrámek, Jiří (2022)
Cílem práce je prošetření průběhu a dopadu insolvenčního řízení a reorganizace na společnost VEBA, textilní závody a.s. a její věřitele. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části je obecně popsáno insolvenční řízení se zaměřením na reorganizaci. Dále jsou specifikovány metody finanční analýzy, které jsou později použity. V druhé části práce je představena konkrétní společnost, prošetřeno insolvenční řízení vybrané společnosti a její reorganizace včetně uplatňování pohledávek věřitelů na základě informací dostupných z insolvenčního rejstříku. Dále je provedeno zjištění dopadu insolvenčního řízení na společnost pomocí metod finanční analýzy za použití účetních závěrek společnosti v letech 2015, 2016, 2017 a 2020.