Řešení úpadku firmy, zásady insolvenčního řízení, věřitelé a uplatňování pohledávek - Šrámek, Jiří; Heřman, Jan; Kadlečková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce je prošetření průběhu a dopadu insolvenčního řízení a reorganizace na společnost VEBA, textilní závody a.s. a její věřitele. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části je obecně popsáno insolvenční řízení se zaměřením na reorganizaci. Dále jsou specifikovány metody finanční analýzy, které jsou později použity. V druhé části práce je představena konkrétní společnost, prošetřeno insolvenční řízení vybrané společnosti a její reorganizace včetně uplatňování pohledávek věřitelů na základě informací dostupných z insolvenčního rejstříku. Dále je provedeno zjištění dopadu insolvenčního řízení na společnost pomocí metod finanční analýzy za použití účetních závěrek společnosti v letech 2015, 2016, 2017 a 2020.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses