Návrh a implementace webové aplikace pro správu akcí s využitím frameworku React - Pšenička, Matyáš; Smutný, Zdeněk; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací webové aplikace pro správu akcí s využitím frameworku ReactJs. Jejím cílem je vytvořit aplikaci, která uživateli umožní pohled na řešené pracovní prostředí z různých rolí, které jej následně vedou k tvorbě záznamů o plánovaných společenských akcích, monitorování jejich přehledu a uchovávání dat vázajících se k jejich následnému uspořádání. V úvodní části této práce je čtenář seznámen s problematikou týkající se pořádání společenských akcí. Jsou zde vymezeny základní skupiny pracovníků a pro tuto práci zásadní termín – společenská akce. K zhotovení co možná nejvýstižnějšího návrhu aplikace autor provedl explorativní předvýzkum, který měl podobu analýzy konkurenčních aplikací na trhu a byl doplněn o kvalitativní šetření v podobě rozhovorů se zástupci zacílených skupin pracovníků. Na základě těchto dat byly definovány požadované funkční a nefunkční vlastnosti aplikace Club Action Manager. Po představení návrhu byla další část práce věnována implementaci aplikace. V rámci této části byly představeny zásadní implementační kroky, struktura projektu, technologický balíček a inicializace celé aplikace. Na závěr práce prošla aplikace testovací fází, kdy byly autorem manuálně otestovány její předem definované funkční vlastnosti. V souvislosti s testovací fází byla aplikace nasazena na produkční prostředí, ke kterému se vztahovalo již druhé šetření, tentokrát však kvantitativní, týkající se účelnosti vyvinuté aplikace. Na základě položených otázek byl zjištěn 76 % souhlas s dosažením předem stanoveného cíle. (tzn. Hodnocení respondentů 4 a více) Výsledkem práce je funkční aplikace, jež naplňuje podmínky stanovené v zadání. Manuální testy prošly s úspěšností 86 %, kdy zbylých 14 % nemá zásadní vliv na
Vedoucí práce: Zdeněk Smutný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses