Aktuální postavení výtvarných umělců ve svobodném povolání nebo jako OSVČ v ČR - Kramperová, Magdaléna; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této práce je získat vhled do aktuálního postavení výtvarných umělců v České republice. Teoretická část se zaměřuje na základní definice pojmů spojených s podnikáním, autorstvím a předkládá pohled do této problematiky také v zahraničí. Není opomenuta terminologie související s výtvarným uměním. Praktická část obsahuje kvalitativní výzkum provedený formou rozhovorů s pěti českými výtvarníky a za pomoci metody deduktivně-induktivního kódování jsou z výzkumu získána potřebná data. V závěru se práce o tyto výstupy opírá a popisuje konkrétní problémy výtvarných umělců ve svobodném povolání a OSVČ včetně návrhů na jejich zlepšení.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses