Pracovní podmínky se zaměřením na pracovní dobu - Faistaverová, Nikola (2022)
Tato bakalářská práce se věnuje pracovním podmínkám, zejména pak problematice organizace pracovní doby. Cílem práce je nalézt optimální rozvržení a organizaci pracovní doby v podniku Devro s.r.o., a to s ohledem na názor zaměstnanců, ale také s ohledem na organizační omezení podniku. V teoretické části jsou nejprve představeny pracovní podmínky a jejich faktory, dále je uvedena problematika organizace pracovní doby, zejména z pohledu legislativy, a její vliv na zaměstnance. V praktické části je pak zanalyzována současná organizace pracovní doby v podniku, na kterou navazuje analýza alternativních možností rozvržení pracovní doby. Dále je v praktické části provedeno dotazníkové šetření, z něhož vyplývá, že zaměstnanci společnosti nejsou spokojeni se současným rozvržením pracovní doby, avšak nebylo nalezeno takové alternativní rozvržení, které by preferovala větší část zaměstnanců.