Pracovní podmínky se zaměřením na pracovní dobu - Faistaverová, Nikola; Stříteský, Marek; Černá, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se věnuje pracovním podmínkám, zejména pak problematice organizace pracovní doby. Cílem práce je nalézt optimální rozvržení a organizaci pracovní doby v podniku Devro s.r.o., a to s ohledem na názor zaměstnanců, ale také s ohledem na organizační omezení podniku. V teoretické části jsou nejprve představeny pracovní podmínky a jejich faktory, dále je uvedena problematika organizace pracovní doby, zejména z pohledu legislativy, a její vliv na zaměstnance. V praktické části je pak zanalyzována současná organizace pracovní doby v podniku, na kterou navazuje analýza alternativních možností rozvržení pracovní doby. Dále je v praktické části provedeno dotazníkové šetření, z něhož vyplývá, že zaměstnanci společnosti nejsou spokojeni se současným rozvržením pracovní doby, avšak nebylo nalezeno takové alternativní rozvržení, které by preferovala větší část zaměstnanců.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses