Regionální rozdíly na trhu práce - Polatová, Kateřina; Palíšková, Marcela, 1961-; Říhová, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tématem Bakalářské práce jsou regionální rozdíly na trhu práce. Co se na pracovním trhu v České republice děje. Hlavním cílem je přinést odpověď na hlavní rozdíly mezi regiony v podobě zaměstnanosti a nezaměstnanosti a doporučení státu, jak by měl v této problematice postupovat. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy z oblasti trhu práce. Důraz je pak kladen na ohrožené skupiny nezaměstnaných, kterými jsou ženy, starší lidé nebo studenti. Nakonec je zmíněno vzdělání jako předpoklad pro úspěch na trhu práce. V Praktické části jsou blíže analyzovány jednotlivé ukazatele ovlivňující trh práce z pohledu regionů a vliv úrovně dosaženého vzdělání na jednotlivce a regiony. Na základě těchto dat jsou shrnuty závěry a doporučení pro jednotlivé oblasti státní politiky.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses