Strategická analýza firmy LX, a.s. - Paurová, Lucie; Krause, Josef, 1978-; Buriánková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem bakalářské práce je komplexní zhodnocení pozice firmy LX na trhu a navržení strategických doporučení pro dlouhodobou konkurenceschopnost. Práce je rozdělena do třech hlavních částí – teoretické a praktické části a závěru, který shrnuje výsledky práce a nastiňuje doporučení pro zkoumanou firmu. Nástrojem pro vypracování strategických doporučení je strategická analýza a její jednotlivé metody. Součástí strategické analýzy je vnější a vnitřní analýza. Vnější analýza využívá analýz PESTEL, Porterova modelu pěti sil, mapy konkurenčních skupin, analýzy stakeholderů, konkurence a odvětví. V rámci vnitřní analýzy jsou zpracovány VRIO a finanční analýza, benchmarking a hodnototvorný řetězec. Závěrem je provedena syntéza za pomocí analýzy SWOT a rizika a jsou formulována doporučení pro firmu LX, a.s.
Vedoucí práce: Josef Krause
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses