Relevantnost televizní reklamy z hlediska diváků - Pšeničková, Lucie; Koudelka, Jan; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této práce je analyzovat současný stav televizních reklam z hlediska relevantnosti pro diváky a navrhnout, jak udělat televizní reklamu relevantnější. Teoretická část práce se věnuje nejen konceptům spojeným s marketingovou komunikací či televizní reklamou, ale také procesu segmentace trhu. Praktická část práce se poté skládá ze dvou celků – segmentace televizních diváků a analýzy na základě formalizovaného pozorování reklamních sdělení. Segmentace pomohla odkrýt osm segmentů, které se liší zejména tím, co lidé rádi sledují v televizi. Analýza reklamních sdělení přinesla odpovědi na otázku, jaké reklamy v TV běží během různých pořadů a zda se nějak liší. Na základě propojení segmentů s analýzou reklamních sdělení lze říci, že televizní reklamy na dvou zkoumaných stanicích ve většině případů příliš relevantní z hlediska diváků nejsou. Asi největším problémem je, že u mnoha reklam není brána v potaz rozdílnost publika na základě sledovaného pořadu, navíc jsou bloky reklam často příliš dlouhé a málo reklam zaujme svou kreativitou. Součástí práce jsou také jak detailnější doporučení pro konkrétní pořady a segmenty tak i obecná doporučení.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses