Komparace přístupu vybraných zemí k Průmyslu 4.0 - Láža, Jan; Sirůček, Pavel, 1965-; Soukup, Jindřich, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Práce se zabývá přístupem České republiky, Nizozemska a Itálie k Průmyslu 4.0 (5.0) skrze představené vládní iniciativy a strategie. Cílem práce je porovnat přístup zkoumaných zemí k Průmyslu 4.0, určit rozdílné a shodné prvky státních iniciativ, možné příčiny těchto rozdílů a podobností a na základě výsledků formulovat doporučení pro budoucí české strategie týkající se Průmyslu 4.0 a 5.0. Využita je metoda obsahové analýzy, která zkoumá vládní dokumenty z let 2014–2018 a 2019–2020. Výsledky práce naznačují shodu iniciativ v zaměření na klíčové technologie Průmyslu 4.0, výzkum a vývoj a vzdělání. Rozdíly lze pozorovat ve stanovených cílech iniciativ, zavádění prvků Průmyslu 5.0 a způsobu dosažení stanovených cílů. Tvůrcům budoucí české strategie lze doporučit důraz na konzistenci, praktičnost iniciativy a zaměření na tvorbu inovačních center a implementaci prvků z novější koncepce Průmyslu 5.0.
Vedoucí práce: Pavel Sirůček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses