Finanční well-being studentů v souvislosti s jejich finanční gramotností a plánováním osobních financí - Parinova, Alena; Šilerová, Lenka, 1972-; Horňáková, Petra Sofia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku finanční pohody studentů Fakulty podnikohospodářské Vysoké škole ekonomické v Praze a její souvislost s objektivní a subjektivní finanční gramotností a plánováním osobních financí. Hlavním cílem práce je provést vlastní kvantitativní výzkum a na základě jeho výsledků posoudit: jakou úroveň finanční pohody, finanční gramotnosti a finančního plánování mají studenti Fakulty podnikohospodářské Vysoké škole ekonomické v Praze; jak se hodnoty těchto proměnných liší v závislosti na sociodemografických charakteristikách studentů; a také jestli je finanční pohoda studentů ovlivněna jejich finanční gramotností a sklonem k plánování osobních financí. V teoretické části je představena rešerše literatury na téma finanční pohody, finanční gramotnosti a finančního plánování, a jsou formulovány hypotézy pro následné testování. V praktické části jsou popsány výzkumné metody provedeného vlastního kvantitativního výzkumu, jsou představeny zjištěné výsledky a diskuze. Na závěr je práce shrnuta a jsou navrženy náměty pro budoucí výzkumy dané problematiky.
Vedoucí práce: Lenka Šilerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses