Simulace útoku sociálního inženýrství a následné metody obrany - Umachanov, Magomed (2022)
Hlavním cílem této práce je nalezení optimálních metod obrany vůči útokům sociálního inženýrství ve středně velké obchodní společnosti. Pro tento cíl bylo předem definováno pět klíčových bodů. Prvním bodem je teoretický popis a analýza útoků sociálního inženýrství, které se pravidelně vyskytují v praxi. Druhým bodem je navržení vlastního útoku, postaveném na předešlé analýze a následná predikce průběhu útoku. Třetím bodem je samotné provedení útoku, dokumentace průběhu a porovnání predikovaných výstupů s reálně dosaženými. Čtvrtým klíčovým bodem je, na základě získaných dat z předešlých analýz, navrhnout obranné metody, které budou sloužit k minimalizaci škod z budoucích potencionálních útoků. A pátým, posledním, bodem je prezentování výsledků a následné zaškolení zaměstnanců ve společnosti, na kterou byl útok cílen.