Simulace útoku sociálního inženýrství a následné metody obrany - Umachanov, Magomed; Luc, Ladislav; Košárek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Hlavním cílem této práce je nalezení optimálních metod obrany vůči útokům sociálního inženýrství ve středně velké obchodní společnosti. Pro tento cíl bylo předem definováno pět klíčových bodů. Prvním bodem je teoretický popis a analýza útoků sociálního inženýrství, které se pravidelně vyskytují v praxi. Druhým bodem je navržení vlastního útoku, postaveném na předešlé analýze a následná predikce průběhu útoku. Třetím bodem je samotné provedení útoku, dokumentace průběhu a porovnání predikovaných výstupů s reálně dosaženými. Čtvrtým klíčovým bodem je, na základě získaných dat z předešlých analýz, navrhnout obranné metody, které budou sloužit k minimalizaci škod z budoucích potencionálních útoků. A pátým, posledním, bodem je prezentování výsledků a následné zaškolení zaměstnanců ve společnosti, na kterou byl útok cílen.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses