Integrační sociální podniky vytvářející nová pracovní místa pro osoby znevýhodněné na trhu práce - Doležal, Petr; Dohnalová, Marie, 1955-; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Hlavním cílem diplomové práce je vyhodnocení naplňování principů integračního sociálního podnikání dle definic přijatých MPSV ČR, které vytvořili experti v projektu spolku TESSEA a formulace doporučení pro zlepšení v této oblasti. Na základě analýzy jednotlivých podniků jsou také poskytnuta konkrétní doporučení pro budoucí rozvoj podniků. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány koncepty sociálního podnikání, které jsou podkladem pro zpracování praktické části. V teoretické části jsou popsány nejdůležitější teorie a poznatky z oblasti sociálního podnikání. Hlavním bodem teoretické části je vysvětlení principů integračního sociálního podnikání a vymezení evropského a amerického přístupu k sociálním podnikům včetně jejich komparace. V praktické části jsou aplikovány poznatky z teoretické části, za pomoci kterých jsou v závěru práce formulována doporučení.
Vedoucí práce: Marie Dohnalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses