Odměňování a motivace zaměstnanců ve společnosti VARO, s.r.o. - Filipová, Karolína (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou odměňování a motivace zaměstnanců ve Stavební společnosti VARO, s.r.o. Motivace zaměstnanců je jeden z nejdůležitějších úkolů vedení společnosti. Přispívá k vyššímu pracovnímu nasazení a díky tomu si zaměstnavatelé dokážou zaměstnance udržet. Motivovat zaměstnance lze na základě finančních i nefinančních nástrojů. Jedním z nástrojů je odměňování a pro zaměstnavatele je důležité mít správně nastavenou strategii a celkový systém odměňování. Z interních dokumentů společnosti byly zjištěny informace o aktuálním systému odměňování. Na základě toho bylo zhotoveno dotazníkové šetření a hloubkový rozhovor. Dotazníkové šetření bylo určeno pro téměř všechny zaměstnance. Hloubkový rozhovor byl veden se dvěma zaměstnavateli neboli jednateli společnosti. Otázky pro zaměstnance směřovaly především na to, zda se cítí být dostatečně motivováni a zda dostávají dostatečnou odměnu za jejich vykonanou práci. Otázky pro zaměstnavatele zkoumaly, zda mají správně nastavený systém odměňování a s tím spojenou motivaci svých zaměstnanců. Po celkovém shrnutí dotazníkového šetření a hloubkového rozhovoru jsou sepsána doporučení a návrhy na zlepšení systému odměňování a motivace.