Strategická analýza divadla BRAVO! a souboru Losers Cirque Company - Dvořák, Petr (2022)
Cílem diplomové práce je provést strategickou analýzu vnějšího a vnitřního prostředí divadla BRAVO! a souboru Losers Cirque Company, která bude sloužit jako výchozí bod pro tvorbu strategie společnosti. Teoretická část se zabývá tématem strategické analýzy v kontextu strategického řízení v kulturním neziskovém sektoru. Je zde popsán postup pro tvorbu strategie v divadelním odvětví a teoretické vymezení modelů PESTEL, Porterův model pěti konkurenčních sil, VRIO a finanční analýza. Teoretická část rovněž obsahuje popis vzniku divadla a jeho uměleckého souboru spolu s popisem dopadů pandemie viru Covid-19, které tento vznik zásadně ovlivnily. V praktické části práce je provedena strategická analýza divadla BRAVO! a uměleckého souboru Losers Cirque Company pomocí výše zmíněných modelů. Diplomová práce nabízí doporučení na základě výsledků těchto analýz pro management společnosti. Propojení výsledků analýzy a navržená doporučení jsou shrnuty v závěru této práce.