Využití nutričního problému v praxi - srovnání vybraných diet - Kvapil, Oliver; Kuncová, Martina, 1974-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je formulovat matematický model lineárního programování zaměřený na pestrost jídelníčku, správné nutriční hodnoty a jejich rozdělení v průběhu dne, který bude modifikován aplikací vybraných diet. Každá dieta svou specifickou charakteristikou obmění model jedinečným způsobem. V teoretické části jsou důkladně vysvětleny všechny potřebné pojmy týkající se vědního oboru operační výzkum a také zdravého stravování. Tyto teoretické pojmy se poté přenesou do praktické části, kde se využijí při formulaci matematických modelů, jenž se pro vyšší výpovědní hodnotu aplikují na dvě fiktivní osoby a na dva dny. Výsledné modely vypočítají optimální jídelní plány pro každou dietu. Veškeré výpočty budou probíhat v softwaru Lingo 19.0.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses