Optimalizace skladových zásob a výběr alternativních dodavatelů pro vybranou obchodní společnost v rámci globálního dodavatelského řetězce ve vazbě na šoky narušující jeho fungování - Šuranský, Jakub (2022)
Tato diplomová práce řeší problematiku optimalizace skladových zásob a nalezení vhodných dodavatelů z pohledu rodinné mikro firmy. Vyhodnocení proběhlo na základě multikriteriální analýzy cenových nabídek oslovených dodavatelů řezných a brusných kotoučů. Výsledek ukázal, že dodavatelé v Číně mají bezkonkurenční ceny a na polském nebo tureckém trhu se jim mohou výrobci jen stěží rovnat. Práce také doporučuje, jak se má vybraná obchodní společnost zachovat v případě dopadu šoků na světovou ekonomiku, globální dodavatelský řetězec nebo samotnou společnost.