Optimalizace skladových zásob a výběr alternativních dodavatelů pro vybranou obchodní společnost v rámci globálního dodavatelského řetězce ve vazbě na šoky narušující jeho fungování - Šuranský, Jakub; Kolář, Petr; Vinš, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato diplomová práce řeší problematiku optimalizace skladových zásob a nalezení vhodných dodavatelů z pohledu rodinné mikro firmy. Vyhodnocení proběhlo na základě multikriteriální analýzy cenových nabídek oslovených dodavatelů řezných a brusných kotoučů. Výsledek ukázal, že dodavatelé v Číně mají bezkonkurenční ceny a na polském nebo tureckém trhu se jim mohou výrobci jen stěží rovnat. Práce také doporučuje, jak se má vybraná obchodní společnost zachovat v případě dopadu šoků na světovou ekonomiku, globální dodavatelský řetězec nebo samotnou společnost.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses