Soukromí a bezpečnost osobních informaci - Štokr, Vojtěch; Korčák, Jiří, 1994-; Vacura, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato práce se zabývá osobními informaci, jejich významem a využitím v současném digitálním věku. Cílem práce je získat přehled o tom, jaký význam mají v dnešní době osobní informace, jak můžeme tyto informace zabezpečit a jak mohou být využívané firmami a státními institucemi. Důraz je kladen především na lidskou stránku věci. Jak mohou tyto činnosti ovlivnit lidé, a jak různé zacházení s daty může ovlivnit je. Na začátku práce je přehled o tom, jaké informace se dají pokládat za osobní, jak se vyvíjejí a proč jsou dnes tak důležité a cenné. Dále je zde řešena otázka zabezpečení osobních informací a zacházení s osobními informacemi, a jaké praktiky mohou využívat firmy při získávání nebo při zhodnocování těchto informací. V další části je zde scénář, kdy jsou soukromé informace využívané firmami a státem, ke zvýšení bezpečnosti ale za cenu soukromí. Na konec je shrnutí dat z dotazníku, který byl vytvořen pro získání povědomí o tom, jak často se lidé setkávají s uvedenými problémy, nebo jaký mají názor na potenciální využití informací v uvedeném scénáři.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses