Vnímané vlivy biohackingu na výkonnost pracovníků - Kaličiak, Adam (2022)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat vnímané efekty praxe biohackingu na výkonnost výzkumného souboru a dále pochopit, jak tato oblast přímo ovlivňuje výkonnost jedince. Dalším cílem práce je představit nejvyužívanější metody biohackingu, jejich přínosy i nad rámec navyšování výkonnosti a na základě těchto zjištění doporučit univerzálně využitelnou rutinu. Praktická část je provedena formu polostrukturovaných hloubkových rozhovorů. Výzkumný soubor je celkově tvořen skupinou osmi podnikatelů a manažerů. Data jsou nejprve analyzována pomocí otevřeného kódování a následně zpracovaná za pomoci prvků tematické analýzy. Nejdůležitějším zjištěním je potvrzení schopnosti biohackingu pozitivně ovlivňovat výkonnost jedince. Dále zjištění že biohacking dokáže mít pozitivní přínosy pro duševní zdraví, fyzické zdraví a dále pro oblasti osobního a pracovního života. Dále jsou představeny nejvíce využívané metody biohackingu, z kterých je následně sestavena univerzálně využitelná rutina schopná tyto benefity poskytnout.