Crowdfunding jako forma financování kavárenských podniků během pandemie Covid-19 i po ní - Osmančík, Pavel; Svobodová, Ivana, 1969-; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na kavárny, které v období koronavirové krize využily crowdfundingových kampaní v sekci Antivir na portále Hithit. Tyto kavárny jsou dále porovnávány s podobnými, na základě předem definovaných kritérií, které tyto kampaně nepodstoupily. Cílem této práce je pak zhodnotit, zda a v jaké míře mohly podnikům tyto kampaně pomoci vyřešit problém v podobě nedostatku financí v této době a zjistit, jaké mohou tyto kampaně mít jiné efekty do doby po pandemii. Toto zjištění je v práci prováděno za pomoci polo-strukturovaných rozhovorů, které byly uskutečněny se zástupci jednotlivých kaváren. Na základě analýzy těchto rozhovorů bylo pak zjištěno, že hlavním přínosem crowdfundingu pro respondenty bylo jeho využití jako doplňkového zdroje financování těchto podniků, který by však měl být doprovázen i dalšími zdroji příjmů. Vedlejších efektů těchto kampaní v době po pandemii příliš pozorováno nebylo, nicméně lze zmínit přínos crowdfundingu do budoucna v podobě posílení značky či prohloubení vztahů se současnými zákazníky.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses