Analýza profilov náborárov pôsobiacich v Prahe - Havrišáková, Lucia (2022)
Pracovný trh náborárov sa v Prahe aj vďaka dlhodobo nízkej nezamestnanosti veľmi rýchlo vyvíja. Cieľom tejto práce bolo zistiť aký je profil ľudí pôsobiacich v nábore v Prahe; ich vzdelanie, znalosť jazykov a najmä ich celkový vývoj kariéry. Analýza prebehla na základe dát z 200 LinkedIn profilov ľudí, ktorí sa náborom aktuálne zaoberajú. Častejšie sa náboru venujú ženy ako muži; takmer všetci ovládajú angličtinu a väčšina ešte aspoň jeden ďalší cudzí jazyk. K najbežnejším profesiám pred začiatkom kariéry v nábore patrí predaj, marketing, HR a administratíva, odkiaľ sa ľudia presúvajú najmä do personálnych agentúr. Odtiaľ vedie ich kariéra často do interného recruitmentu, z ktorého časť ľudí rastie do managementu recruitmentu alebo celého HR. V managemente už zostávajú alebo začnú pracovať na voľnej nohe.