Zdanění kryptoměn - Barochová, Tereza; Finardi, Savina; Francírek, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Práce se zaměřuje na zdanění specifických příjmů – kryptoměn. S tímto tématem je spojená složitá problematika, jak už z hlediska uchopení ekonomické podstaty, tak z hlediska akceptace jednotlivých států světa. Součástí práce je identifikace příjmů, analýza jejich zdanění a následná komparace s vybranými státy. První a druhá kapitola se zabývá základními informacemi o kryptoměnách a představuje nejznámější z nich, tedy Bitcoin. Následující dvě kapitoly se věnují postupům zdanění, jak z hlediska daně z příjmů, tak z hlediska daně z přidané hodnoty. Pátá část práce poskytuje náhled do právních úprav a závěrečné dvě kapitoly se věnuji komparaci s vybranými státy v otázce zdanění a celkové akceptaci kryptoměn. Na konci práce čtenář nalezne v sedmé kapitole modelový příklad pro lepší představu zdanění příjmů z kryptoměn. Výsledkem mé diplomové práce je komparace zdanění ve vybraných státech a případová studie na zdanění kryptoměn.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses