Vliv smart wearables na aktivní životní styl - Kopecký, Daniel; Sudzina, František; Grosová, Stanislava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem smart wearables na aktivní životní styl. Zaměřuje se na seznámení čtenáře s pojmem smart wearables, tedy definicí takového zařízení, jeho historií a také současností. Zároveň se snaží o porovnáním dvou nejběžnějších typů chytré nositelné elektroniky. Dále se věnuje aktivnímu životnímu stylu, konkrétně ho blíže specifikuje, popisuje jeho rizika a benefity a přibližuje celosvětovou úroveň aktivního života. Nezapomíná také na to, že pandemie COVID-19 do jisté míry aktivní život ovlivnila. Poté formou dotazníkového šetření zjišťuje, za jakým účelem si uživatelé tyto zařízení pořizují. Pokud je hlavním důvodem monitoring aktivity, tak se dotazník zaměřuje na vliv těchto zařízení na motivaci a výsledky při sportovních aktivitách. Také se zajímá o to, zda lidé, co takové zařízení nevlastní, někdy přemýšleli o pořízení tohoto zařízení a pro jaký účel. Odpovědi jsou poté analyzovány a je vyvozen závěr skutečného vlivu těchto zařízení na aktivní životní styl. Dotazníkové šetření bylo úspěšné a celkem se ho zúčastnilo 141 respondentů. Ti odpovídali na otázky ohledně smart wearables a vnímání různých funkcí, které tyto zařízení poskytují ohledně pohybové aktivity. Bylo zjištěno, že se většina respondentů spíše snaží plnit své pohybové cíle a cítí se lépe, či více aktivní, když tyto cíle plní. Lze tedy říct, že nastavení cíle a možnost sledovat náš pokrok k danému cíli nás do jisté míry ovlivňuje a cítíme pocit uspokojení, když tyto cíle plníme.
Vedoucí práce: František Sudzina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses