Vyhledávání podle obrazových vzorů - Würzová, Karolína; Sklenák, Vilém, 1963-; Palovský, Radomír, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se věnuje oblasti reverzního vyhledávání obrazů na internetu. Práce má seznámit čtenáře se základními metodami rozpoznávání vizuálních informací a pomocí experimentu odhalit kvality populárních obrazových vyhledávačů od společností Google, TinEye a Pinterest. Teoretická část se skládá ze čtyř hlavních kapitol. Je zde představena krátká historie vyhledávání obrázků a uvedení do problematiky. Dále se práce soustředí na metody CBIR a použití neuronových sítí v reverzním vyhledávaní. Součástí teoretické části je i seznam praktických využití ve veřejné i soukromé sféře. V neposlední řadě jsou uvedeny základní charakteristiky následně testovaných služeb. Cílem praktické části je porovnat vybrané aplikace a vyhodnotit schopnost rozpoznat a vyhledat objekty na fotografiích.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses