YouTuberství z podnikatelského hlediska - Potměšil, Petr; Oškrdal, Václav; Dvořáková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Hlavním cílem mé práce je vytvořit ucelený obraz o podnikání jakožto YouTuber. V první kapitole se zaměřím na teorii YouTuberství. Kdo je to YouTuber, na jakých platformách YouTubeři působí a jaký vliv na společnost v dnešní době mají. Druhá teoretická kapitola bude věnována způsobům, jak mohou YouTubeři svůj dosah monetizovat a stát se v podstatě podnikateli, přičemž mezi jejich největší aktiva patří jejich charisma, kvalita tvorby a dosahy na sociálních sítích. V třetí kapitole si ukážeme praktický příklad, jak takové YouTube podnikání na české scéně funguje v praxi. Čtvrtá kapitola bude zaměřena na analýzu příležitostí a hrozeb transformace zaměření podnikání z českého prostředí na prostředí zahraniční.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses