Podnikatelský plán : Recyklační linka ERVOeco - Matoušek, Tadeáš; Pernica, Karel; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Záměrem bakalářské práce je vytvořit plnohodnotný podnikatelský plán pro recyklační linku ERVOeco. Cílem podnikatelského plánu je sestavit plnohodnotný podnikatelský plán pro recyklační linku s názvem ERVOeco a vyhodnotit, zda je podnikatelský záměr realizovatelný, životaschopný a zda má případná investice do technologie návratnost v nejbližších letech. Bakalářská práce je rozdělena do dvou částí. První část je teoretická, vysvětluje obecné pojmy a informace podnikatelského plánu. Seznamuje se strukturou plánu nebo také s cirkulární ekonomikou a samotnými odpady. V druhé, praktické části je obsažen podnikatelský plán, který v prvopočátku definuje problém a řešení problému, na kterém se podnikatelský záměr staví. Následně obsahuje popis technologie ERVOeco a vysvětlení, jak je to s linkou a legislativou v ČR. Po analýzách mikrookolí za pomoci Porterova modelu 5 sil nebo SWOT analýzy se dostaneme ke konci praktické části, která obsahuje finanční plány a analýzu rizik. V závěru práce jsou zhodnoceny cíle podnikatelského plánu. Práce neobsahuje pouze autorovy poznatky, ale práce přímo čerpá z informací od zaměstnanců firmy LOGeco s.r.o., která za vývoje technologie stojí.
Vedoucí práce: Karel Pernica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses