Přístupy k identifikaci osob - Bartůňková, Anna (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá identifikací osob. Identifikace osob je rozdělená na dvě kategorie, a to tradiční formy identifikace osob a biometrické formy identifikace osob. Jsou zmíněné konkrétní formy identifikací osob, které se dnes využívají a také jejich současné problémy, které by bylo dobré řešit dříve, než nastanou větší problémy, kvůli špatné identifikaci osob. Dále práce popisuje, v jakých situacích by se identifikace osob mohla využívat. V praktické části bylo provedeno dotazníkové šetření, které zjišťuje, jaké formy identifikace lidé využívají nejčastěji a jaké mají názory, na konkrétní formy identifikace osob. Dále bylo zjišťováno, ve kterých situacích by lidé rádi využívali svou identifikaci. Výstup této bakalářské práce by mohl pomoci při volbě identifikace osob, protože i dnes se najde spoustu nezabezpečených nebo špatně zabezpečených budov a hrozí riziko narušení bezpečnosti, a také jako inspirace pro rozšíření využívání identifikace uvnitř organizace.