Možnosti a omezení marketingové komunikace u projektů v neziskovém sektoru na příkladu Dne válečných veteránů. - Krejčí, Klára; Tyslová, Irena; Zelený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce zjišťuje možnosti a omezení marketingové komunikace v soukromém neziskovém sektoru. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy marketingu, marketingové komunikace a jejího uplatnění v organizacích neziskového soukromého sektoru, se zacílením na možnosti a omezení, primárně v oblasti etiky. Praktická část se věnuje konkrétní neziskové organizaci Post Bellum, jeho činnosti a projektu Den válečných veteránů. Srovnává etický kodex Post Bellum s etickými kodexy reklamy, PR a fundraisingu. Popisuje marketingovou komunikaci a zjišťuje etická rizika sbírky Dne válečných veteránů. V závěru pak shrnuje výzkumná řešení. Práce došla k závěru, že zkoumaná problematika obsahuje nepřeberné možnosti a omezení marketingové komunikace, které ale nelze snadno definovat, nýbrž každá nezisková organizace je unikátní a řeší své unikátní problémy převážně pomocí precedentu. Hlavní možností pro neziskové organizace je použití diverzifikovaného marketingu, virálnost a spolupráce. V budoucnu pak například rozšíření sbírek do online světa. Mezi omezení patří nedostatečně vymezená administrativa a právní formy.
Vedoucí práce: Irena Tyslová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses