Property Technology a identifikace tržních příležitostí - Krejča, Jan; Jurek, Martin; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem práce je identifikace tržních příležitosti na Property Technology trhu ve Velké Británii se zaměřením na kancelářské budovy a vyhodnotit, jak PropTech ovlivňuje trh s komerčními nemovitostmi. V teoretické části jsou definovány pojmy spojené s tímto odvětvím a shrnuty poznatky ze současné literatury. Aplikační část je kombinací sekundárního a primárního výzkumu. Konkrétně se jedná o analýzu trhu pomocí PESTEL analýzy, Porterova modelu pěti sil a analýzy rizik a kvalitativní výzkum v podobě polostrukturovaných rozhovorů. Rozhovory byly vedeny s experty z praxe působícími na trhu s komerčními nemovitostmi ve Velké Británii. Rozhovory byly následně přepsány a kódovány pomocí softwaru MAXQDA. Závěry výzkumu naznačují, že hlavní přínos PropTechu spočívá v efektivnější správě nemovitostí a plnění korporátních ESG cílů, díky poskytování a interpretaci důležitých dat. Druhým hlavním přínosem je, že PropTech slouží jako nástroj k získání nových nájemců do komerčních nemovitostí.
Vedoucí práce: Martin Jurek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses