Typický návštěvník studentských divadel, jeho profil a další zapojení do kulturního turismu na území hlavního města Prahy. - Kudelková, Alžběta (2022)
Tato diplomová práce se zabývá typickým návštěvníkem studentských divadel a jeho vyprofilováním pro jednotlivé studentské divadelní scény. Dále se zabývá dalším zapojením těchto návštěvníků do kulturního turismu na území hlavního města Prahy. Práce se zaměřuje na tři studentská divadla, všechna z nich sídlí v Praze. Jedná se o Divadlo Na Rejdišti, Divadlo DISK a Pidivadlo. Cílem práce je identifikovat typického návštěvníka každého z těchto studentských divadel a porozumět jeho dalšímu zapojení se do kulturního turismu na území hlavního města Prahy. Teoretická část se zabývá vymezením pojmu divadla, studentského divadla, historických výzkumů z oblasti divadla, turismu a kulturního turismu. Praktická část obsahuje metodu sekundární analýzy dat, která vyplývá z webových stránek studentských divadel. Vlastní výzkum byl v praktické části realizován využitím metody dotazníkového šetření s návštěvníky divadel v rámci jednotlivých představení a řízených rozhovorů s vedením těchto studentských divadel. Na základě zjištěných výsledků byl identifikován typický návštěvník a jeho motivace pro návštěvu některého z divadel. Následně byly zjištěny další motivy a aktivity, které návštěvě divadla předcházeli nebo naopak co po návštěvě divadla následovalo. Jaký vliv měla návštěva divadla na další nabídku nejen kulturního turismu v Praze.