Udržovatelnost automatizovaných end-to-end testů se zaměřením na robustní lokátory - Ješina, Adam; Doležel, Michal; Falada, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat špatné návrhové postupy, jež mají negativní vliv na udržovatelnost automatizovaných end-to-end testů, a na jejich základě navrhnout takové, které udržovatelnost podpoří. Implementace představených řešení je ilustrována na optimalizaci projektu automatizovaných testů webové aplikace Správa IDentity v nástroji Robot Framework. Práce je rozdělena do 6 kapitol. První kapitola představuje existující přístupy pro automatizaci end-to-end testů. Druhá kapitola představuje obecnou strukturu projektu v nástroji Robot Framework, společně se souvisejícími knihovnami pro webovou automatizaci. Třetí kapitola obsahuje přehled špatných návrhových postupů, které způsobují obtížné udržování projektu. Zároveň tato kapitola obsahuje navržená řešení. Čtvrtá kapitola se podrobně věnuje způsobům zápisu a ukládání lokátorů webových elementů, jež jsou odolné vůči změnám testované aplikaci. Pátá kapitola obsahuje popis funkcionalit testované aplikace Správa IDentity. Poslední kapitola popisuje optimalizaci projektu automatizovaných testů s použitím představených řešení.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses