Komparace brandingu galerie Rudolfinum a Centra současného umění DOX - Hüblová, Aneta; Prokůpek, Marek, 1987-; Tyslová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce řeší přístup k vedení brandingu v kulturním sektoru, přičemž se konkrétně zaměřuje na oblast kunsthalle. Cílem práce je zanalyzovat, popsat a závěrem porovnat, jak přistupují ke svému brandingu dvě vybrané instituce příbuzného typu. V teoretické části je poskytnut vhled do sféry značky, brandingu a muzeum brandingu, včetně jeho specifik a elementů, v rámci nichž je věnována výrazná pozornost například vizuálnímu stylu a jednotlivým kontaktním bodům. S ohledem na poznatky v teoretické části a s využitím metody kvalitativního výzkumu kombinované s analýzou sekundárních dat jsou vytvořeny případové studie Centra současného umění DOX a Galerie Rudolfinum. V rámci jejich komparace jsou shrnuty hlavní postřehy s důrazem na vystižení rozdílů pro demonstraci různých způsobů řešení. Obě případové studie lze pokládat za názorné ukázky kladných přístupů k vedení brandingu kunsthalle a příbuzných typů institucí, v jejichž oblasti mohou zkoumané instituce posloužit jako kvalitní zdroj inspirace.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses