Komparácia korupcie Českej republiky v porovnaní s krajinami s najvyššou a najnižšou mirou korupcie - Bujňáková, Klaudia; Soukupová, Jana; Laboutková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cieľom diplomovej práce je porovnať korupciu krajín s rôznymi mierami korupcie so zameraním na Českú republiku, pričom krajiny sú rozdelené podľa miery korupcie na tri skupiny, konkrétne na krajiny s nízkou mierou korupcie, so strednou mierou korupcie a napokon krajiny s vysokou mierou korupcie. Hlavný prínos je v komparácia dopadu korupcie krajín v súvislosti s ekonomickou výkonnosťou. Účelom je vysvetliť vzťah medzi spomínanou korupciou a ekonomickou výkonnosťou jednotlivých krajín. Zámerom práce je podrobnejšie skúmanie korupcie v Českej republike, pričom je pozorovaná nie len ekonomická výkonnosť v krajine, ale taktiež priame zahraničné investície, miera nezamestnanosti a byrokratická záťaž v krajine. Cieľom záveru práce je odhaliť možné príčiny vzniku korupcie v Českej republike a na tom základe odporúčať opatrenia v efektívnom boji proti korupcii.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses