Mzdová diskriminace žen na manažerských pozicích v České republice - Stěhulková, Natálie; Macáková, Libuše, 1955-; Krameš, Jaroslav, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Účelem této práce je podat ucelený obraz o tématu diskriminace žen na pracovišti a rozdílů v odměňování žen a mužů v České republice s důrazem na manažerské pozice. Teoretická část zahrnuje témata, jako je vymezení základních pojmů, legislativní vymezení diskriminace v České republice, vysvětlení pojmu genderová segregace a charakteristika žen na trhu práce v České republice, se zaměřením na kompetenci žen pro výkon práce v managementu, překážky spojené s kariérním postupem žen a harmonizaci pracovního a rodinného života. V praktické části se práce zabývá analýzou mzdových rozdílů mezi muži a ženami v současné době, mezinárodním srovnáním v rámci Evropské unie a porovnáním faktorů ovlivňujících výši mzdy.
Vedoucí práce: Libuše Macáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses