Strategická analýza společnosti MP Krásno a.s. - Fux, David (2022)
Cílem práce je provedení strategické analýzy společnosti MP Krásno a.s. za účelem identifikace faktorů a návrh opatření, které tyto faktory budou zohledňovat. Společnost je jedním z největších producentů uzenin a dalších masných výrobků v České republice. V první části práce je proveden teoretický rozbor využitých dílčích analýz, jako je PEST, mapa konkurenčních skupin, VRIO, finanční analýza a SWOT. V praktické části jsou tyto analýzy následně aplikovány na vybranou společnost a její okolí. Nejslabší stránkou společnosti je absence výzkumu a vývoje, protože brání ve využití mnoha příležitostí. Silnou stránkou společnosti je zejména její finanční zdraví, protože umožňuje slabé stránky eliminovat a využít tak příležitostí na trhu. Zásadním doporučeným opatřením je obnova oddělení výzkumu a vývoje z výše popsaných důvodů.