Strategická analýza společnosti PINKO, a. s. - Weikert, Adam (2022)
Cílem této bakalářské práce je, s využitím nástrojů a metod strategické analýzy, poskytnout společnosti PINKO, a.s. doporučení, která by pomohla zvýšit konkurenceschopnost výrobků jejích privátních značek. Práce se skládá z části teoretické a části praktické. V rámci teoretické části jsou popsány jednotlivé nástroje a metody, jež jsou následně využity v části praktické. Prvním krokem strategické analýzy je představení sledovaného podniku, po kterém následuje analýza vnějšího prostředí skládající se z PESTLE analýzy, analýzy odvětví a Porterova modelu pěti sil. Dále je provedena analýza vnitřních zdrojů, jejíž obsah tvoří klasifikace vnitřních zdrojů, VRIO analýza, finanční analýza a analýza portfolia. Na základě údajů ze syntézy, která byla zpracována pomocí SWOT analýzy, jsou na konci praktické části uvedena doporučení pro společnost PINKO, a.s.