Přínosy a služby konceptu chytrého města pro menší obce v ČR - Kubata, Jan; Sládek, Pavel; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou chytrého města v menších městech České republiky. Cílem této práce je vytvořit postup, jak pomoci menším městům s identifikací oblastí chytrého města, na které by se měla z počátku zaměřit a zařadit je do svých konceptů. Z teoretického hlediska jsou představeny pojmy internet věcí a chytré město, který je doplněn o velmi důležité dimenzionální rozdělení. Následuje identifikace oblastí chytrého města pomocí analýzy již existujících konceptů. V návaznosti na identifikované oblasti je provedena vícekriteriální analýza, jejíchž výsledky jsou ověřeny pomocí případové studie a dotazníkového šetření. V případové studii je čtenář seznámen s konkrétním městem, na kterém jsou výsledky aplikovány. Předpokladem je to, že celý postup práce lze aplikovat na jakékoliv jiné malé město.
Vedoucí práce: Pavel Sládek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses