Analýza fluktuace a spokojenosti zaměstnanců v restauraci rychlého občerstvení - Linhart, Tomáš (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou fluktuace a spokojenosti zaměstnanců v restauraci rychlého občerstvení. Vyšší míra fluktuace může být překážkou v dlouhodobém konzistentním rozvoji, a proto je nutné ji postupně analyzovat. Cílem práce je vyhodnotit míru fluktuace, identifikovat hlavní důvody odchodů z organizace, zjistit míru pracovní spokojenosti a na závěr navrhnout možná doporučení pro snížení fluktuace a zvýšení pracovní spokojenosti. V bakalářské práci budou vysvětleny všechny důležité pojmy související s problematikou fluktuace a pracovní spokojenosti. V rámci praktické části bude z interních dat společnosti zjištěna míra fluktuace, s níž se firma potýká a na základě kvantitativního výzkumu budou odhaleny její hlavní příčiny. Spolu s analýzou příčin fluktuace bude analyzována také pracovní spokojenost stávajících zaměstnanců. Na závěr práce jsou navržena řešení, která by mohla jednak snížit fluktuaci a zároveň zvýšit pracovní spokojenost a angažovanost zaměstnanců.