Proces implementace CNC vrtacího centra v malé zakázkové truhlářské výrobě - Lank, Jakub; Mojžíš, Jan; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Moderní výrobní technologie jsou v našem století nezbytnou součástí většiny průmyslových odvětví. Oblast výroby nábytku, kterou tvoří především malé a střední podniky, byla tímto trendem zasažena později a dodnes menší podniky zavedením těchto technologií váhají. Avšak dosud provedené studie ukazují kladný vliv na výsledky firem, které CNC technologie implementovaly. Práce se pokusí nastínit proces implementace technologie CNC vrtacího centra do malé truhlářské výroby a nastavit všechny potřebné aspekty k zavedení CNC vrtacího centra do výrobního procesu firmy. Literární rešerše se zaměřuje na prozkoumání jednotlivých oblastí týkající se výrobního procesu, které je potřeba učinit v rámci samotné implementace. Práce následně prezentuje jeden z možných postupů při rozhodování o výběru CNC pomocí metody MCDM a vytváří vzorovou normativní směrnici k výrobkům, které mají být na CNC obráběny. Implementace se po zavedení CNC vrtacího centra do provozu jeví jako smysluplná a vedoucí ke zvýšení efektivity výrobního procesu a obratu firmy.
Vedoucí práce: Jan Mojžíš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses