ANALÝZA VÝHODNOSTI ÚČASTI NA III. PENZIJNÍM PILÍŘI V POROVNÁNÍ S INVESTICÍ DO NEMOVITOSTI V ČR V LETECH 2000 – 2020 - Cajthaml, Tomáš; Bartůsková, Lucia; Klement, Josef, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce analyzuje dvě strategie zajištění důchodu modelového subjektu mezi lety 2000 až 2020. První strategie je spoření v penzijním fondu a druhou strategií je investice do rezidentní nemovitosti financovaná hypotečním úvěrem s ambicí následného pronájmu nemovitosti. Hlavním cílem je zjistit, která ze strategií přinese modelovému subjektu vyšší míru zabezpečení důchodu v případě, že pro obě strategie použije stejné množství vlastních finačních prostředků. Jsou vytvořeny tři scénáře výběru penzijního fondu na základě kumulovaného zhodnocení a tři scénáře inkasovaného nájemného z nemovitosti ve sledovaném obodbí. Z výsledku analýzy vyplývá, že strategie inevstice do nemovitosti dokáže modelovému subjektu vygenerovat větší množství prostředků ve všech scénářích kromě scénáře, ve kterém subjekt nebude nemovitost pronajímat.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses