Online spotřební kmeny : případ komunity "Curly Girl Method" v ČR - Rychetská, Eliška; Chytková, Zuzana; Frollová, Nikola; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této diplomové práce je identifikovat členské role v rámci online spotřebních komunit a následně určit jakým způsobem může firma tyto členské role použít pro navázání lepších vztahů se členy kmene. V rámci teorie jsou představeny základní tři koncepty členských rolí, které jsou poté zkoumány v online spotřebitelském kmenu. Hlavní metodou výzkumu je netnografie prováděná v komunitě „Curly Girl metoda | Kudrnaté vlasy přirozeně a navždy“. Netnografie je následně doplněna 6-ti polostrukturovanými rozhovory s členkami kmene. Hlavním výstupem výzkumu je představený koncept členských rolí, který vznikl kombinací konceptů klasických spotřebních kmenů a online spotřebních komunit. Vytvořený koncept pro online spotřební kmeny obsahuje tyto role: Vyznavače, Účastníky, Praktikující, Sympatizanty, Stoupence, Turisty a Trolly.
Vedoucí práce: Zuzana Chytková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses