IoT a chytrá domácnost - Novák, Jan (2022)
Tato bakalářská práce se věnuje pojmu internet věcí, a především jedné jeho oblasti, kterou je chytrá domácnost. Vymezuje pojem internet věcí a za pomocí analýzy představuje jeho současnou podobu. V rámci tohoto tématu je zmíněna i oblast velkých dat, která jsou pro internet věcí zásadní. Práce se dále zabývá oblastí chytré domácnosti, kde stejně jako v části internetu věcí vymezuje tento pojem a analyzuje jeho současný stav. Další oblastí, která je v práci obsažena, je zhodnocení komerčních a vlastních řešení chytré domácnosti. Tato část obě řešení porovnává a hodnotí jejich výhody a nevýhody. Další část je zaměřena na vytvoření návrhu základní funkcionality chytré domácnosti pro konkrétní obytnou jednotku a jsou zde zhodnoceny náklady na jeho pořízení. Poslední částí práce je implementace části návrhu, která je pojata formou návodu pro uživatele, aby bylo veškeré postupy popsané v této práci co nejjednodušší replikovat.