Návrh a implementace automatizovaného testování aplikace taxCube - Doubrava, Ondřej; Falada, Vladimír; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na automatizaci testování, na jeho integraci a na návrh těchto testů. První část práce je věnována přístupům k vývoji software obecně. Druhá část práce se zaměřuje na automatizaci testování a jeho využití v procesech kontinuální integrace a kontinuálního nasazování. Jednotlivé typy testů jsou následně popsány v další kapitole. Další kapitola se pak věnuje různým přístupům k testování software. Po této části již následuje praktická část práce. Ta začíná výběrem vhodného nástroje na provádění automatizovaných testů pro aplikaci taxCube. Vybrán je nástroj Cypress na základě popsaných kritérií. Poté co je nástroj vybrán jsou popsány testovací scénáře, které jsou pokryty touto prací. Následně je popsáno samotné psaní automatizovaných testů a postup, jak byly integrovány do pipeline v prostředí Azure DevOps. Nakonec jsou popsány problémy, na které autor při tvorbě testů narazil.
Vedoucí práce: Vladimír Falada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses