Flexibilní pracovní režimy - Telíšek, Tomáš (2022)
Bakalářská práce se zabývá flexibilními pracovními režimy a jednotlivými formami, které mohou zaměstnavatelé nabízet. Práce rozebírá a zhodnocuje vybrané formy flexibilních pracovních režimů a shrnuje přínosy a rizika, které tyto režimy přináší jak zaměstnanci, tak zaměstnavateli. Cílem práce je zhodnotit, zda zaměstnanci mají zájem pracovat ve flexibilních pracovních režimech, a zda na tento zájem měla vliv pandemie viru SARS-CoV-2 a s ní spojená vládní opatření a změny pracovních režimů. Práce je rozdělena do dvou částí. První, teoretická část vymezuje hlavní pojmy a představuje vybrané flexibilní pracovní režimy. Druhá část práce je praktická a metodou výzkumu je dotazníkové šetření. Dotazník ověřuje, zda mají zaměstnanci zkušenost a zájem o flexibilní pracovní režimy a jestli na tento zájem měla vliv pracovní zkušenost během pandemie. V závěru jsou na základě celé práce navrženy také doporučení pro zaměstnavatele.