Ekonomický potenciál brownfields a jeho využití - Jirman, Filip; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této práce je zanalyzovat dosavadní průběh projektu Koupálo Janovičky týkající se revitalizace objektu bývalého koupaliště spadajícího do katastrálního území obce Heřmánkovice a na základě vyhodnocení SWOT analýzy doporučit adekvátní kroky do budoucna pro upevnění silných stránek, posílení těch slabých, identifikování příležitostí a zamezení hrozeb. Teoretická část se věnuje vymezení základních pojmů jako je udržitelný rozvoj území, roli veřejné a státní správy v tomto procesu; a pojmu brownfields včetně jeho legislativního a ekonomického zastřešení v Česku. Praktická část popisuje historii zkoumaného brownfieldu, charakterizuje spolek, jenž se revitalizace ujal a analyzuje dosavadní postup obnovy koupaliště na základě kvalitativních rozhovorů vedených s vrchními představiteli spolku BCB. Následně je provedena SWOT analýza a do jejího vyhodnocení zakomponovány autorské návrhy. V závěru práce je důraz kladen na nezbytnost udržitelného rozvoje na našem území a sumarizace poznatků z celé práce.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses