Strategická analýza - Vasky trade s.r.o. - Ondrůšková, Kateřina (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhotovit strategickou analýzu společnosti Vasky trade s.r.o., která je klíčová k formulaci strategie pro dosažení dlouhodobého úspěchu podniku. V teoretické části práce jsou jednotlivé analýzy a nástroje popsány a v praktické části jsou poté aplikovány na vybranou společnost. Práce se skládá zanalýzy vnějšího okolí společnosti, kde je makrookolí posuzováno metodou PESTLE, a mikrookolí pomocí Porterova modelu pěti sil. Další část práce tvoří analýza vnitřních zdrojů společnosti za použití modelu VRIO a finanční analýzy. Za pomocí poznatků z dílčích analýz je sestavena matice SWOT a jsou navrhnuta strategická doporučení.