Strategická analýza - Vasky trade s.r.o. - Ondrůšková, Kateřina; Badie, Natálie; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhotovit strategickou analýzu společnosti Vasky trade s.r.o., která je klíčová k formulaci strategie pro dosažení dlouhodobého úspěchu podniku. V teoretické části práce jsou jednotlivé analýzy a nástroje popsány a v praktické části jsou poté aplikovány na vybranou společnost. Práce se skládá zanalýzy vnějšího okolí společnosti, kde je makrookolí posuzováno metodou PESTLE, a mikrookolí pomocí Porterova modelu pěti sil. Další část práce tvoří analýza vnitřních zdrojů společnosti za použití modelu VRIO a finanční analýzy. Za pomocí poznatků z dílčích analýz je sestavena matice SWOT a jsou navrhnuta strategická doporučení.
Vedoucí práce: Natálie Badie
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses